Portugal is een land in het uiterste zuidwesten van Europa. Het land heeft een onmiskenbaar maritiem karakter. Op een grondgebied van 92.212 km² - ruim twee keer de oppervlakte van Nederland - wonen 10,8 miljoen inwoners. Het land heeft slechts één buurland, Spanje. Het westen en zuiden van Portugal hebben een kustlijn van 832 km aan de Atlantische Oceaan. 

Met haar ligging in het extreme zuidoosten van Europa en op weinige uren afstand van de Europese hoofdsteden trekt Portugal toeristen uit alle delen van de wereld.

Portugal: Volop mogelijkheden tot ontwikkelen agrarische sector in een land met een aangenaam klimaat.

Lees meer

Agrarische sector in Portugal

De landbouw in Portugal draagt 2,6% bij aan het bruto nationaal product en levert 11,7% van de beroepsbevolking werk. Portugal krijgt financiële steun van de Europese Unie om de landbouwsector te moderniseren. De nadruk wordt gelegd op het verhogen van de productiviteit. Boeren worden aangespoord weer coöperaties te vormen. Ongeveer 40% van het grondoppervlak is met bos bedekt. Portugal dekt de helft van de wereldbehoefte aan kurk. De visserij is van groot belang, zowel voor de voedselvoorziening als voor de uitvoer. De kustvisserij vist vooral op sardines, tonijn en schaaldieren. Portugezen vissen ook verder van huis, kabeljauw (Bacalhau) is het volksvoedsel bij uitstek.

Melkveesector in Portugal

De melkveesector is een belangrijke factor in de Portugese economie. De veehouderij wordt voornamelijk in het noorden bedreven. Op dit moment zijn er ongeveer 4.250 melkveebedrijven in Portugal. Het gemiddeld aantal koeien per bedrijf is 55, de productie is 8.000 kg melk per koe. In Portugal wordt er veel kaas en boter gemaakt als extra verdienmodel naast alleen de melk.

Akkerbouw in Portugal

De akkerbouw in Portugal wordt in het noorden bedreven op kleine landbouwbedrijven. In het uiden komt veel grondbezit voor. Hoewel met name het zuiden zeer vruchtbaar is, voorziet de landbouw door de achtergebleven technologie en de slechte infrastructuur niet in de eigen behoefte. Er moeten veel voedingsmiddelen ingevoerd worden. e voornaamste producten van de akkerbouw zijn graan, maïs, bonen, rogge, rijst, aardappelen, olijfolie en wijn. De wijnbouw is vooral geconcentreerd in de dalen van de rivieren Minho bekend om de Vinho Verde, de Douro port! en de Taag.

Sociale zaken en cultuur in Portugal

De Portugese cultuur is een zeer interessante maar ook veelzijdige cultuur. De Portugezen zijn vooral erg trots op de cultuur van de Fado en de volksdansen. Prachtige monumenten die gebouwd zijn in typische Portugese manuelstijl, religie, stierenvechten en culturele steden maken dit helemaal af. Ook eten en drinken is voor de Portugezen erg belangrijk. Bijna dagelijks eten ze buiten de deur en dan voornamelijk vis.

Het katholicisme speelt door heel Portugal een grote rol. Bijna 97% van de bevolking is namelijk rooms-katholiek. De Portugese taal lijkt veel op het Spaans, maar heeft zich sinds de 15e eeuw verder ontwikkeld. Hierdoor heeft het zijn eigen karakter gekregen en hoor je een duidelijk verschil tussen het Spaans en het Portugees. 

Bekijk alle boerderijen

Zo kunt u ons bereiken

Voor vragen, informatie of voor het maken van een afspraak kunt u ons bereiken via onderstaande gegevens, of vul het onderstaande contactformulier in. 

  • 0592 545451
  • 06 82012362
  • info@farms4sale.eu