Griekenland, gelegen in het zuidoosten van Europa, is een land met een rijke geschiedenis, diverse geografie en een belangrijke rol in de ontwikkeling van de westerse cultuur. De Griekse economie is divers, met belangrijke sectoren zoals toerisme, scheepvaart, landbouw en diensten.

Griekenland heeft een mediterraan klimaat, gekenmerkt door hete, droge zomers en milde, natte winters. De bergen in het binnenland en de kustgebieden zorgen voor variaties in het klimaat, waarbij de hoger gelegen gebieden koelere temperaturen en meer neerslag ervaren.

Griekenland: Diverse mogelijkheden in de landbouwsector met een buitengewoon divers landschap.  

Lees meer

Melkveesector

De melkveesector in Griekenland is relatief kleinschalig vergeleken met andere Europese landen. De meeste melkveebedrijven zijn familiebedrijven die generaties lang worden doorgegeven. Deze bedrijven zijn vaak klein en traditioneel, met een beperkt aantal koeien. Ondanks de schaalgrootte, produceren deze bedrijven melk van hoge kwaliteit, vaak verwerkt tot traditionele Griekse zuivelproducten zoals feta, yoghurt en kaas.

In recente jaren heeft de melkveesector uitdagingen gekend, waaronder stijgende productiekosten, concurrentie van grotere Europese melkveebedrijven en fluctuerende melkprijzen. Desondanks blijft de vraag naar authentieke Griekse zuivelproducten sterk, zowel binnen als buiten Griekenland, wat een stimulans biedt voor innovatie en verbetering in deze sector.

Akkerbouwsector

De akkerbouw in Griekenland is divers en omvat de teelt van een breed scala aan gewassen, waaronder olijven, druiven, tarwe, gerst, katoen en tomaten. Olijfbomen en wijngaarden zijn bijzonder iconisch voor het Griekse landschap en de economie.

Akkerbouw in Griekenland profiteert van het mediterrane klimaat, dat ideaal is voor de teelt van veel gewassen. Echter, boeren moeten ook omgaan met uitdagingen zoals watertekorten, bodemerosie en de impact van klimaatverandering. Innovatieve landbouwpraktijken en investeringen in irrigatiesystemen zijn essentieel om deze uitdagingen het hoofd te bieden en de productiviteit te verhogen.


 

 

Zo kunt u ons bereiken

Voor vragen, informatie of voor het maken van een afspraak kunt u ons bereiken via onderstaande gegevens, of vul het onderstaande contactformulier in. 

  • 0592 545451
  • 06 82012362
  • info@farms4sale.eu
Bekijk alle boerderijen